WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Gong Fu Fist

Steen, papier, schaar. Wie kent het niet? Ik kan niet tellen hoeveel keer ik mijn zin hiermee heb gekregen, of niet.. meestal dat op de één of andere manier. Goede reden, om een versie te bedenken waarbij ik een hogere kans van slagen heb. Dus op één van de vele avonden waarop ik met David aan het filosoferen was over het leven, hebben we “Gong Fu Fist” ontworpen.

Gebaseerd op het vijf elementen principe die vaak in Kung Fu gehanteerd wordt. Er zijn niet drie opties (zoals steen, papier, schaar), maar vijf. Elke optie wordt gerepresenteerd door één van de vijf dierenstijlen: tijger, adelaar, slang, bidsprinkhaan en aap. Elk dier kan van twee dieren winnen, en van twee andere dieren verliezen. Want in een gevecht tussen een adelaar en een slang of of bidsprinkhaan, wint de adelaar. Maar hij verliest het van een aap of tijger.

Je moet even oefenen voordat je het doorhebt, maar een overwinning met een bidsprinkhaan voelt toch beter dan met papier! Daarbij leer je meteen de dierenstijlen van Kung Fu!

Succes en veel plezier!

Gong Fu Fist

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2021 Wouter van Leeuwen-Helm