WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Demo op NK Shaolin 2011

Elk jaar wordt er door de Shaolin Bond Nederland een landelijke wedstrijd georganiseerd voor aangesloten kungfu scholen. Vele leerlingen nemen het tegen elkaar op om te besluiten wie de beste kungfu beoefenaar is van het land. Zelf heb ik hier ook vaak aan meegedaan. Maar inmiddels doen mijn leerlingen dat in mijn plaats.

Tijdens de wedstrijden demonstreren de deelnemers hun technieken in de vorm van “taolu”. Dit is een reeks bewegingen die een denkbeeldig gevecht voorstellen. Het voornaamste doel is dat dit een goede manier is om de bewegingen in het geheugen te krijgen. Daarbij is het een conditionering van het lichaam. Tijdens de wedstrijden doet iedereen dit om de beurt.

Dit jaar verzorgde Shizi Hou een demonstratie. David en ik stonden zij aan zij met Shaolin monnik Hou Li Zhuang (boeddhistische naam Shi Yan Zhuang) en Wang Jin Long (boeddhistische naam Shi Heng Jin). Naast dat het altijd leuk is om een demonstratie te doen, was dit ook een mooi moment om mijn les Kung Fusion te demonstreren. Dit is een combinatie tussen dans en Kung Fu. In het kort zijn het alleen maar Kung Fu of Tai Chi bewegingen, ritmisch gechoreografeerd op muziek. Daarnaast zie je Chen stijl Tai Chi, een tijgervorm en de negendelige ketting vorm.

Veel kijkplezier!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2021 Wouter van Leeuwen-Helm