WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Xuan Wu Quan

Xuan Wu Quan is één van de mooiste Wudang Kung Fu vormen. Het is een samenvoeging van meerdere Wudang stijlen, waardoor het een dynamische en sierlijke uitstraling heeft. Daarbij maakt dit de vorm ook één van de moeilijkste om goed uit te voeren. Je zou eerst alle losse stijlen moeten beheersen, voordat je deze vorm leert.

Xuan Wu (玄武), ook wel bekend als Zhen Wu (真武) is een Taoïstische god die door veel vechtkunst beoefenaars wordt vereerd. Letterlijk vertaald heet hij mysterieuze krijger. Hij is een krachtige god die de elementen kan controleren en beheerst grootse magische krachten. Xuan Wu behaalde onsterfelijkheid in het Wudang gebergte. Door deze vorm te doen, belichaam je eigenlijk Xuan Wu en controleer je de elementen. Verder geen hoge druk hoor!

Xuan Wu Quan omvat meerdere stijlen. Hieronder vallen Ba Ji Quan, Xing Yi Quan, Ba Gua Zhang, Tai Ji Quan en Pi Qua Quan (niet persé in die volgorde). Ba Ji zie je terug in explosieve bewegingen, veelal met ellebogen en schouderaanvallen. Xing Yi staat ook bekend om explosiviteit, maar is herkenbaar aan zijn unieke stand: een variant op de ‘gewone’ Xu Bu (kattenstand). Ba Gua kenmerkt zich in het circulaire voetenwerk. Tai Ji omvat veel zijn langzame bewegingen en Pi Gua staat bekend om veel zwaaiende armbewegingen.

Herken jij alle stijlen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2020 Wouter van Leeuwen-Helm