WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Demo NK Shaolin

Elk jaar wordt er door de Shaolin Bond Nederland een landelijke wedstrijd georganiseerd voor aangesloten kungfu scholen. Vele leerlingen nemen het tegen elkaar op om te besluiten wie de beste kungfu beoefenaar is van het land. Zelf heb ik hier ook vaak aan meegedaan. Maar inmiddels doen mijn leerlingen dat in mijn plaats.

Tijdens de wedstrijden demonstreren de deelnemers hun technieken in de vorm van “taolu”. Dit is een reeks bewegingen die een denkbeeldig gevecht voorstellen. Het voornaamste doel is dat dit een goede manier is om de bewegingen in het geheugen te krijgen. Daarbij is het een conditionering van het lichaam. Tijdens de wedstrijden doet iedereen dit om de beurt.

Veel mensen vinden wedstrijden toch eng. Dat is logisch, want er staan vier juryleden en vele toeschouwers alleen naar jou te kijken. Die druk is goed, maar weerhoudt helaas veel mensen toch van meedoen. Daarom wilde ik dit jaar mijn leerlingen ‘mee laten doen’ door deel te nemen aan een demonstratie. Daarbij demonstreren we de technieken in groepsverband. Toch een stukje minder spannend (lees: nog steeds spannend). Shizi Hou heeft op dit moment een breed scala aan lessen: Shaolin kungfu, Wudang, Tai chi, Wushu en een kids les. Ik wilde dit allemaal demonstreren. Zowel de leerlingen als de leraren.

Maandenlang hebben we geoefend met choreografie, muziek, etc. En Dit is het resultaat. Ik ben er super trots op en de leerlingen hebben een demonstratie neergezet die ik nooit zal vergeten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2020 Wouter van Leeuwen-Helm