WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Nintendo Switch Verjaardagskaart

Mijn neefje vierde zijn verjaardag. Hij werd tien, een leeftijd waarop je niet meer zomaar met een autotje aan kan komen zetten. Want deze jongen heeft specifieke wensen, weet precies wat hij wilt. Nu is hetgene wat hij wilt een Nintendo Switch! Hij spaart er al een tijd voor en is al op twee derde. Best knap! Ik was op zijn leeftijd al trots als ik genoeg voor een zak snoep gespaard had. Maargoed, mijn neefje wil geld voor zijn handheld de Switch.

Ik ben niet zo van geld geven. Geld is leuk en je kan er uiteindelijk iets van kopen waar je alleen maar van kan dromen, maar je mist toch het uitpak moment. Als ik ergens met een envelop aan kom zetten, voel ik me ten eerste schuldig, omdat ik veel te weinig tijd in mijn kado hebt gestopt. Vervolgens komt er geen grote glimlach vanwege de nieuwschierigheid naar de inhoud van mijn kado (iedereen weet wat er in een envelop zit). En dan wordt de kaart even open gemaakt, wordt er gecheckt wat de opbrengst is en verdwijnt hij bij de rest. Bleh! Je hebt daarnaast ook niet nog maanden erna, tijdens het gebruik van je kado, de herinnering: “Die heb ik van Wouter gehad! Toffe peer \^_^/ “. Nu gun ik die jongen een Nintendo Switch, maar ik gun mij ook de glimlach op zijn gezicht. Dus ik maak een pop-up kaart in het thema, je raad het, Nintendo Switch.

De constructie van de kaart is echt niet heel gecompliceerd. Er is maar één deel wat naar boven komt. Echter moest ik een natuurgetrouwe handheld namaken. Ik had alleen erg dik papier (270g) en weinig tijd. Nog steeds een redelijke uitdaging dus. Ik had ook niet echt een plan. Het enige wat ik wilde, was een Switch. Dus die heb ik als eerste gemaakt. Plaatje op internet gezocht, geschaald, uitgeprint en vervolgens nagemaakt. Ik wilde niet dat hij te dik werd, dus had mijzelf een maximum van 3 lagen opgelegd. Eén daarvan is de pop-up zelf. Vervolgens heb ik een licht grijze achtergrond gebruikt en daar het blauwe, rode en zwarte deel opgezet. De ‘knoppen’ van de Switch zijn uitgesneden uit het gekleurde deel (wat was dat een priegelwerk!).

 

Toen moest ik de kaart zelf gaan bedenken. Het leek me leuk om de kleuren terug te laten komen. En omdat het er twee zijn, kwam ik snel op een twee-kleurige binnenkant. Daarna wilde ik het geld op de één of andere manier opbergen. Eerst wilde ik een boekje maken, die open popt, maar daar had ik niet genoeg tijd voor. Ben dus maar voor een designer-achtig strak portefeuille gegaan. Dat was de binnenkant, toen de buitenkant. Die was geheel zwart (boring). Ik vind persoonlijk het logo van de Nintendo Switch echt gaaf. Dus besloot die er maar op te maken. Ook die snel uitgeprint, nagemaakt en uitgesneden. Kwam toen tot de conclusie dat ik dat precies tegenovergesteld moest doen, dan wat je normaal doet. Ik snij het tenslotte weg in plaats van dat ik het toevoeg.

De laatste stap was alles in elkaar zetten. Dat was echt een precisiewerk! De bewegende delen moest ik op de rode en blauwe ondergrond zetten (mijn voorkeur is om maximaal twee stukken tegelijkertijd te lijmen, maar nu waren dat er drie). Dat kwam erg nauw, maar is nog gelukt ook! Op het einde alle overige randjes eraf gesneden en toen was hij klaar.

Ik heb deze kaart in ongeveer twee uur bedacht en gemaakt. En heb in de haast geen foto’s gemaakt van het ontwerp proces. Wel nog even een fototje geschoten van de losse onderdelen (exclusief de basis van de pop-up want die was ik vergeten haha).

Als met al vind ik het best een leuke kaart geworden!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2022 Wouter van Leeuwen-Helm