WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

To infinity and beyond

Goede vrienden van mij gingen trouwen: ik had weer een excuus om te hobbyen!! Net als ik staan ze vrij hoog op de geek ranking. Eén van hun favoriete quotes is “To infinity and beyond”. Een quote uit de film Toy Story. Ik wilde hier heel graag iets mee doen. Daarbij wilde ik op de voorkant een stuk code schrijven die de quote ‘uitvoert’. Een paar variabelen, wat berekeningen en een code die uiteindelijk To infinity and beyond=TRUE retourneerd.

Omdat ik zo’n held in planning ben, begon ik hier twee dagen voor de bruiloft mee. Dat betekent stress, want ik wil natuurlijk niet een soort halve gare kaart in de enveloppen doos doen. Eigenlijk wilde ik een heelal, met een planeet (aarde) waar vandaan Buzz Lightyear wegvloog met mijn vrienden op zijn rug. De aarde moest draaien, en Buzz moest van plaats veranderen…uuhm…

Met gewoon wit  papier ben ik begonnen met knutselen. Daar kwam uiteindelijk een draaiende cirkel uit, later ook nog een bewegend onderdeel. Dit heeft me wel wat uren gekost overigens..Zie het bewegende onderdeel hieronder.

Na het bewegende deel langer te maken, vloog hij alleen alle kanten op. Dat was probleem 1, ik moest ervoor zorgen dat hij niet omhoog of omlaag bewoog. Dat kon wel, maar dan moest ik er iets voor plakken…Komt later wel dacht ik.

Probleem 2: Het heelal is zwart, of heel donker blauw. Had ik deze kleuren? Je raad het: nee. Had ik tijd om deze te kopen? Wederom nee. Wat had ik wel? Allemaal felgekleurde vellen en kraft papier! Dat dan maar gebruiken, ik kleur het wel in dacht ik.

Probleem 3: Kraft papier helemaal donker maken is onbegonnen werk. Het wordt geen heelal, het wordt de lucht, en in plaats van een planeet, een zon. Meteen probleem 1 opgelost, want ik kon wolken gebruiken om Buzz op zijn plek te houden.

Buzz bleek vervolgens nogal moeilijk om te tekenen in combinatie met mijn vrienden op hun rug. Ik ben ook echt slecht in gezichten tekenen. Oplossing: het wordt een vliegtuig met de twee (uitgeprinte) gezichten.

In een razend tempo alles uitgemeten en uitgesneden. Mijn vrouw moest nog helpen met inkleuren, want ik had gewoon tijd tekort. Oh en omdat ik geen kraft papier voor de basis van het vliegtuig wilde gebruiken (ik wilde de illusie maken dat het vliegtuig uit zichzelf beweegt), had ik transparant plastic nodig wat sterk genoeg was om stevig te blijven. Had ik dat? Neeeeee. Maar ik had wel een deksel van een kruidenboter bakje (:P) Dus die afgewassen (ja dat wel) en gesneden. Als je het niet wist zou je het niet herkennen!

Al met al heeft het me zeker een volle werkdag gekost, omdat ik technieken gebruikte die ik nog niet kende en ik echt geen idee had wat ik ging maken toen ik er aan begon. Maaaar…uiteindelijk ben ik best blij met het resultaat! On to the next one!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2021 Wouter van Leeuwen-Helm