WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Vakantie Pop-Up boekje

Wij waren met het gezin op vakantie naar het altijd zonnige zuid-Limburg. Op vakantie wil ik altijd zo min mogelijk beeldscherm tijd hebben. Dus geen laptop mee, telefoon in de kast en de TV zo min mogelijk aan. Maarja, wat moet je dan gaan doen? Een beetje knutselen natuurlijk: een DIY Pop-Up boek!

Nu ik kirigami als hobby heb opgenomen, leek mij experimenteren met pop-ups een goed idee. En om het creatieve proces wat te verbeteren, leek het me goed als mijn zoontje de instructies zou geven. Ik wilde een klein boekje maken (3 pop-ups), waarbij mijn zoontje het verhaal zou verzinnen en ik toepasselijke pop-ups. Heeft hij ook meteen een fantasie-training. Hij mocht stickers uitkiezen en daarbij een verhaaltje. De fantasie van hem bleek op dat moment niet heel groot te zijn. Hij vertelde voornamelijk dingen die echt gebeurden. Toen hij een sticker had uitgekozen van een kraanvogel, en ik vertelde dat die kraanvogel langskwam en vroeg of hij met hem meeging, zei hij prompt: “Nee hoor, ga maar alleen. Ik ga met mama spelen.”

Het fantasieverhaal werd dus snel een verhaal over wat we meemaakten tijdens de vakantie. We hebben samen een ritje met een stoomtrein gemaakt. Dat moest er uiteraard in voorkomen. Vervolgens ook het bezoek aan de dierentuin.

Persoonlijk vindt ik de trein het best gelukt, ook al is dit qua pop-up het saaiste model. De dierentuin vind ik ook erg leuk, maar de tekeningen wat minder. Ik kwam erachter dat als ik wolven enzo teken, ze er vrij snel griezelig uitzien. Schattige diertjes zijn niet zo weggelegd voor mij. Dus heb ik sommige schattige dieren nagetekend, waardoor het een niet samenhangend geheel wordt (naar mijn idee). Ook kwam ik in tijdsnood, waardoor ik het gehaast moest afmaken. Nou ja, het was vakantie dus niks moest. Maar ik vond dat het moest 😛

Zie hieronder het resultaat. Wat vind je ervan?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2022 Wouter van Leeuwen-Helm