WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Draak op kasteel met waterverf

Wat is er mooier dan een oud kasteel? Ik hou echt van kastelen, vechten met zwaarden, ridders, koningen, prinsessen, etc. Dus ik wilde een pop-up kasteel maken. Het design voor de pop-up was er vrij snel: vier torens, vier muren en een ophaalbrug. Sinds kort ben ik met waterverf aan het experimenteren, dus het leek me goed om dat op deze pop-up toe te passen. Maarja, stel je voor dat dat fout gaat. Dus ben ik eerst een 2D kasteel gaan tekenen, die ik vervolgens in ging kleuren met waterverf.

Dit bleek een project op zichzelf, want perfectionistisch als ik ben, moet hij wel mooi worden. Dus heb ik uren op YouTube doorgebracht hoe je dat kan doen. Eerst heb ik met potlood het design gemaakt, vervolgens is er een draak bij gekomen en bergen op de achtergrond. Daarna heb ik mijn tekening via een lichtbox overgetrokken op 300 gr waterverf papier. Dit deed ik met watervaste pen. Die heb ik ingescand om in Photoshop belichting te testen. Toen ik daar tevreden mee was, ben ik gaan verven.

Ik heb een klein beginners paletje met een aantal basis kleuren. Om de kleur te krijgen die ik in mijn hoofd had, was het dus behoorlijk puzzelen. Nu moet ik ook nog kleuren kennis gaan oefenen 🙂 Ik vind het waterverven wel echt leuk. Foutjes kan je zo oplossen door het met een tissue van het papier te halen, of als het al droog is, gewoon weer nat te maken en opnieuw te beginnen.

Ik ben niet helemaal 100% tevreden met het resultaat (dat zal ik waarschijnlijk nooit zijn), maar voor een eerste waterverf projectje, is dit toch best leuk!

Nu op naar de pop-up!

Kasteel & draak met waterverf en pen

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2022 Wouter van Leeuwen-Helm