WOUTER VAN LEEUWEN-HELM
BERICHTEN
最近的帖子
| CONTACT

Pentekening Chinese man en vrouw

De laatste tijd ben ik meer en meer aan het oefenen met pen tekeningen. Ik merk dat ik deze stijl erg fijn vind, omdat ik eerst met potlood een ruwe schets kan maken en dan vervolgens het af kan maken met pen. Het enge van pen tekeningen vind ik dat het zo definitief is. Elke lijn die je zet moet goed zijn. Je kan ze niet uitgummen. Dat maakt het dat ik het tekenen vaak uitstel. Want als je niets tekent, doe je ook niks fout.

Chinese man en vrouw

Nu heb ik geleerd dat je fouten mag, en eigenlijk moet, maken. Alleen zo leer je. Dus ben ik gewoon gaan tekenen. Uiteraard laat ik hier alleen de dingen zien die goed zijn gegaan haha! Voor dit projectje wilde ik een gezicht tekenen. De schaduw maken met arceren vond ik wel een goede uitdaging. Ik ben begonnen met de man. Een soort Qing dynastie generaal. Die ging eigenlijk heel snel en goed, dus besloot er een schone dame bij te tekenen. Deze bleek wat lastiger, omdat ik hier meer details bij wilde maken. Ook was haar hoofd gedraaid, wat ook een uitdaging was. Ik heb behoorlijk vaak gegumd, maar met de schets was ik tevreden! Nadat ik redelijk op weg was met het pen-werk, kwam ik tot de conclusie dat de neus en mond iets te veel naar links stonden. In Photoshop heb ik die iets aangepast en zag er inderdaad beter uit (zie GIF). Wonderbaarlijk is me dit bij de schets niet opgevallen..

Pentekening Chinese vrouw aanpassingen

Nadat ik de neus had geconstateerd, ging ik me er steeds meer aan ergereren. Heb toch haar kleding, met wat tegenzin, nog wat afgemaakt, wat de focus iets van haar neus haalt haha!

Op naar de volgende!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Alle berichten van categorie:
2D | 3D | 4D | Muziek

© 2022 Wouter van Leeuwen-Helm