Shizi Hou is begonnen als kungfu school. Inmiddels is het een plek waar ik mijn creatieve uitingen een plek kan geven. Ik ben Wouter van Leeuwen-Helm, een in 1985 geboren man. Een vader van twee kinderen en werkzaam in de IT. Daarnaast ben ik een groot vechtkunst enthousiast.

Als jonge puber ben ik begonnen met Karate, waarna ik over gestapt ben naar Kung Fu en Tai Chi. In eerste instantie Shaolin Kung Fu en Chen-stijl Tai Chi. Daarna ben ik me meer gaan verdiepen in de Wudang stijl vechtkunsten, die beter bij mij passen. Ik heb van meesters les gehad in zowel Nederland als China en ben in 2007 begonnen met de onderneming Shizi Hou, waarmee ik wekelijks lessen verzorgde. Daarnaast organiseerde ik workshops, optredens en wedstrijden. Na 10 jaar heb ik de leiding van de school overgedragen en concentreer me nu in plaats van op mijn leerlingen, op mijzelf.

Door de jaren heen heb ik aardig wat gecreëerd. Optredens, filmpjes, foto’s, posters, etc. Helaas verdwijnen die vaak ergens op een externe harde schijf, waarna je er zelden nog naar kijkt. Dát vind ik zonde! Vandaar deze website, waarbij ik bijhoud wat ik maak. Vechtkunst gerelateerd, maar ook mijn persoonlijke projectjes.

Hopelijk zit er iets bij waar ook jij enthousiast van wordt 🙂